Tiedotteet

Tiedote 17.5.2018: Hollolan Kartanon pellon viljelijöille

 

Hollolan 4H-yhdistys hallinnoi Hollolan kunnan Kartanon viljelypalstoja 4.5.2018 alkaen. Säännöt ja käytännöt pysyvät samana kuin Lahden 4H-yhdistyksen hallinnoidessa viljelypalstoja. Sopimukset siirtyvät Hollolan 4H-yhdistykselle muuttumattomina. Kesän aikana tarkistetaan kaikki sopimukset ja niistä sopimuksista, joista ei ole kirjallista sopimusta, tehdään kirjallinen sopimus.

Hollolan 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Elisa Suutari on tavattavissa palstoilla 31.5. klo 14-18.

 

Hinnasto vuonna 2018: 1 aari = 16,00 euroa.

 

Muistakaa, että Kartanon pellon joen veteen liittyy aina riskejä, koska se on luonnonvettä. Täten esim. suoraan juomavedeksi jokivesi ei sovellu.

Kesällä 2018 käymme läpi pellon palstanumeroinnit. Huolehdittehan, että teidän vuokraamanne palstanumero on kaikkien nähtävillä.

 

KARTANON PALSTAVILJELYN SÄÄNNÖT:

  1. Pitkäaikaiseen vuokraukseen tarkoitettujen palstojen pienin koko on 100 m2. Alue on tarkoitettu pääasiassa monivuotisten hyötykasvien viljelyyn.
  2. Viljelyssä tulee käyttää luonnonmukaisia menetelmiä. Maavaikutteisten torjunta-aineiden (simatsiini, atratsiini) käyttö kielletty! Palstat ja niiden reuna-alueet on pidettävä siisteinä! Rikkaruohot ja kasvijäte tulee kompostoida palstalla.
  3. Monivuotisia, helposti leviäviä kasveja, kuten maa-artisokkaa, ei saa viljellä palstalla.
  4. Osoitemuutokset tulee aina ilmoittaa vuokranantajalle, Hollolan 4H-yhdistykseen.
  5. Palstojen vuokralaskut lähetetään viljelijöille vuosittain huhti-toukokuussa. Lasku on maksettava eräpäivään mennessä, muuten palstat menevät uudelleen jakoon. Vapaat palstat jaetaan vuosittain touko-kesäkuussa, vapaita palstoja voi tiedustella yhdistyksestä.
  6. Muovihuoneet ja kasvilavat tulee sijoittaa niin ettei niistä aiheudu varjostavaa tms. haittaa toisille viljelijöille, esim. marjapensaat tulee sijoittaa keskelle. Kaikki rakennelmat tulee poistaa sopimuskauden päätyttyä, myös kasvit.
  7. Vuokraaja voi siirtää vuokraoikeuden kolmannelle osapuolelle vuokranantajan suostumuksella. Samalla tulee ilmoittaa uuden vuokralaisen tarkat yhteystiedot.
  8. Irtisanomisaika on 6 kk. Vuokranantaja ei suorita korvausta lyhentyneestä vuokra-ajasta, mikäli vuokralainen purkaa sopimuksen. Vuokranantaja voi purkaa vuokrasopimuksen, jos vuokraaja ei noudata sääntöjä tai jättää alueen hoitamatta. Tällöin ei myöskään makseta korvausta lyhentyneestä vuokra-ajasta. Jos Hollolan kunta tarvitsee alueen muuhun käyttöön, vuokranantaja ei ole velvollinen korvaamaan siitä aiheutuneita vahinkoja.
  9. Hollolan Kartanon palstoja ei muokata vuokraajan toimesta eikä vuokraaja ole velvollinen kohentamaan palstojen maaperää.
  10. Palstoilla on annettava työskentelyrauha kanssaviljelijöille!

 

LINTUJEN JA MUIDEN ELÄINTEN RUOKINTA PALSTOILLA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY!

 

Nautinnollisia hetkiä viljelyn parissa!

Yhteydenotot ja lisätietoa: Hollolan 4H-yhdistys ry hollola@4h.fi tai

puhelimitse 050 588 9556 tiistaisin klo 10-13