Tiedotteet


TIEDOTE PALSTALAISILLE!                                                            6.5.2021


Palsta-alueella tapahtuu. Toukokuun puolivälissä villiintyneet ja vapaat palstat muokataan pienkaivinkoneella ja tämän jälkeen ne vuokrataan mahdollisille uusille viljelijöille. 4H myös palkkaa palstoille muutaman nuoren siistimään ja raivaamaan palstan ojanreunoja ja muuta ympäristöä. Hollolan kunnalta saadaan apua itäpuolen ojan raivaamiseen.

Parkkipaikka asiassa on edetty sen verran, että kunta tulee tekemään lisätilaa muutaman auton verran Sarkatien parkkipaikalle. Keinokartanontien kautta ajaminen palstoille estetään kokonaan. Kunta kunnostaa Sarkatien päässä olevan sillan ajokelpoiseksi, jolloin sarkatien kautta voi suorittaa huolto-ajoa palstoille. Ajo sillan yli palstan reunalle tulee nimenomaan olla huolto-ajoa, joka tarkoittaa, että tavaroiden purkamisen jälkeen auto pitää tuoda parkkiin sillan taakse. Jos tätä ei noudateta, voidaan huolto-ajo oikeuskin purkaa. Siltatyö palstoilla on jo aloitettu ja arvioitu kesto on noin viikko.

Muistuttaisin viljelijöitä myös huolehtimaan palstan yleisestä siisteydestä. Palstoilta löytyy harmittavan paljon muovijätettä joka hapertuu maahan. Kaikki ruukut, suojat yms. tuotteet on myös kuljetettava palstoilta pois kesän jälkeen tai säilytettävä muuten asiallisesti. Palsta-alueelle tilataan kesäkuussa viikolle 23 siirtolava, johon palstalaiset voivat tuoda roskia (muovia ja metallia). Haastaisin tällä viikolla myös kaikki palstalaiset yhteisiin talkoisiin roskien keräämisessä vaikka oma palsta olisikin siisti. 4H-nuoret ovat kyseisellä viikolla palstalla töissä joten myös apua on saatavilla.

Palsta-alueen itäpuolinen oja tullaan myös raivaamaan risukoista. Samalla pato-altaat jotka estävät veden virtaamisen eteenpäin puretaan. Pato-altaat tulee jatkossa rakentaa niin, että ne eivät estä vedenvirtaamista. Ojaa voi pato-altaan kohdalta syventää, mutta ei leventää.

Ensivuonna palstamaksuja tullaan korottamaan, jotta saadaan jatkossakin järjestettyä palsta-alueelle huoltotoimia yhteisen viihtyvyyden ja siisteyden lisäämiseksi. Vuonna 2021 palstamaksu on vielä 20€/aari.

Palstalaisten whatsapp ryhmään voi myös liittyä laittamalla viestiä numeroon 050-5889 556. Toistaiseksi tiedottaminen siellä on ollut vähäistä ja palstalaisiakin vain muutama mukana. Toimiessaan se voisi kuitenkin olla nopea tapa tiedottaa palsta-alueen asioita. Info-taulut kunnostetaan myös joten edelleen niihin laitetaan ajankohtaiset tiedotteet.


Iloista kevättä toivotellen;

Hollolan 4H yhdistys ry.


Yhteystiedot: Hanketyöntekijä Teea Sahiluoto 050-5889 556, hollola@4h.fi